новини за консултантска фирма инвентпроджектс, софия

Има съгласие за 340 лв. минимална заплата от Нова година, 2013-09-30


Има съгласие минималната работна заплата да бъде увеличена на 340 лв. от 1 януари 2014 г. Това съобщи пред журналисти министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов, предаде БТА. Има идея обезщетението за отглеждане на дете от 1 до 2-годишна възраст също да бъде 340 лв., каза още министърът. Той отбеляза обаче, че преди да се финализира бюджетната процедура не е коректно отделни елементи от нея да бъдат изпреварващо представяни.

Във връзка с идеята за "швейцарското правило" при определяне размера на пенсиите министърът каза, че "този въпрос дефинитивно вече е решен, защото е принципен, а принципът предполага, когато се приеме веднъж да продължи да действа през следващите години, а не да се променя всяка година". Принципът е от 1 юли 2014 г. всяка година от тази дата да има осъвременяване на пенсиите по правилото, посочи Адемов.

Когато към февруари 2014 г. има окончателни резултати за ръста на осигурителния доход и инфлацията, тогава ще се знае с колко процента ще бъде увеличението, каза в отговор на въпрос той. Министърът отбеляза, че при всички положения във връзка с ниската инфлация се очертава този процент да не бъде достатъчно висок, "колкото ни се иска".

В отговор на въпрос за условията за песниониране на военнослужещи министър Адемов каза, че няма конкретни решения на този етап. Той посочи, че е важно да се съобразим с част от предложенията на Европейската комисия, като едно от тях е ограничаване на ранното пенсиониране.

В системата на МВР средната възраст за пенсиониране е 49,7 г. Там най-големият проблем не е дали трябва да има има възраст за пенсиониране или не, защото нещата в осигурителното законодателство в България отдавна са ясни, коментира министър Адемов. Очевидно е желанието след като придобиеш право на пенсиониране да имаш доход по граждански договор и това е другият проблем, който трябва да бъде решен в хода на тази бюджетна процедура, допълни той.
Invent Projects, Sofia
Innovation.Manegement.Effectiveness.Услуги
Финансово - счетоводни
Финансово - инвестиционни
Мениджмънт услуги
Нашите казуси
Счетоводство и ТРЗ
Осигуряване
Данъци и регистрации
Всички права запазени © 2011 Invent Projects

За сайта | Право на ползване